Şefkat Evleri Projeleri ne âlemde ve ne işe yarıyor!

Ali Cemal Türkmen kullanıcısının resmi
Değerli okurlarım, ‘Edebiyat Bahçesi’ Ailesine katılmaktan dolayı mutluluğumu sizlerle tekrar paylaşıyor ve köşemden ‘Merhaba’ diyorum.

 

Hastane bahçelerinde yaz sıcaklığında, kış soğuğunda perişan olan, yağmurda ıslanan, güneş altında kavrulan, asıl derdi şifa ararken olumsuz koşullar nedeniyle daha da zor durumda olan hasta ve yakınlarının sefil yaşamları ne olacak diye hiç düşündünüz mü?

Dünyanın birçok yerinde ve ülkemizin dört bir yanından, kilometrelerce yol kat edip Büyük Şehirlere (İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Gaziantep, Van, Erzurum, Trabzon… ) gelen ve hastalıklarına derman arayanların yaşadıkları bu çaresizlik ve sefaletlerden onları kurtararak sıcak bir yuvaya kavuşturmak gerekmez mi?

Şifa ararken banklarında yatan, gazeteleri yorgan, ceket veya paltolarını yastık bazen de yorgan yapan, soğuğa, sıcağa, gürültüye, kavgaya karmaşaya aldırmadan sıkı sarıldıkları battaniyeleriyle umudu kovalayanların, günlerce -belki de aylarca- ev gibi kullandığı hastane bahçelerindeki görüntülerini hep birlikte izliyor ve görüyoruz.

Yani “Şefkat Evleri Projeleri’nin anlamı da değeri de büyük olmalıdır. Ve ben bu projenin değerinin hiçbir şeyle ölçülmeyecek olduğunu hissediyorum.

 Şefkat Evleri Projeleri ihtiyaç sahibi hastalarımızı ve yakınlarına barınma, sabah kahvaltısı, akşam yemeği ve temizlik hizmetleri vermelidir.

Ayrıca içlerinde kullanabilecekleri mutfak, banyo, çocuk oyun odaları, televizyon ve dinlenme odaları olmalıdır. Ve konuklara uzman personeller hizmet vermelidir. Hasta ve yakınlarına moral geceleri düzenleyerek bir nebze de olsa sıkıntılarını gidermeye çalışılmalıdır.

 Yol parası olmayan, içecek ve giysi sıkıntısı çeken ya da hastanelerdeki işlerini yapmakta zorlanan konuklarına her konuda yardımcı olmalılardır.

Buradan “Genel ve Yerel Yöneticilerimize” şunu ifade ederek yazıma son vermek istiyorum: Lütfen hepimiz biraz daha duyarlı olalım. Şefkat Evlerine daha çok ihtiyacımız var. Bu sorunu görmemezlikten gelmeyelim. Sosyal Devletin görevlerinden birisi de bu olmalıdır.

Saygılarımla… Ali Cemal Türkmen

Kategori: 

Hapishane Edebiyatı

Ümüş Eylül Dergisinin 53. Sayısı Yayınla...
Tekirdağ Cezaevi tutsaklarınca elle yazılıp mektuplarla dağıtılan  Ümüş Eylül Kültür-Sanat dergisinin Ekim-Kasım-Aralık 2024 tarihli 53. sayısı...
Düşünsel özgürlüğün Sınırsız Kütüphanesi...
Görülmüştür Kolektifi, Redfotoğraf grubu ve Karşı Sanat, “içerdekilerle dışardakileri buluşturan” ortak bir sergiye daha imza atıyor. Fotoğrafçılar,...
SINIRSIZ KÜTÜPHANE
SINIRSIZ KÜTÜPHANE Tutsakların içeride yazdığı yüzden fazla kitap, resim ve karikatür ile fotoğrafçıların bu temada çektiği / yaptığı fotoğrafları...

Konuk Yazarlar

ZİNE/ Nazir Atila
Zine birden telaşlandı. İçini derin bir üzüntü kapladı. Yüreği korkuyla karışık bir heyecanla atmaya başladı. “Korkma Zine, okulun reviri var,...
"BİZ BAŞKA TÜRLÜ SEVERDİK BİRBİRİMİ...
Derken, Galata Yokuşu'nun oralarda, yeni kurulmuş bir ajansta iş buldum. Burada getir götür işlerine bakacak ve Tünel'den başlayıp, Levent'e...
Mivan’ın bakışı Bahri’nin ağıdı/ Uğur YI...
  Neyse bir ihtimal dedik, başladık isteklerimizi sıralamaya: “Bahri arkadaş sen kuzeninin çok güzel saat yaptığını…” daha sözümü bitirmeden, “...