Allah, Din, Asker ve Maddi Gücü Olan Bir Devlet, Kadın Katliamlarını Neden Önleyemez?

Cemal Zöngür kullanıcısının resmi
İnsan beynindeki milyarlarca nöronun varlığı, bunların birbiriyle karmaşık çok yönlü senfoni orkestrası gibi hareket etmesi, insanı diğer tüm canlılardan hem olumlu hem de olumsuz açıdan tamamen farklı kılmaktadır. İnsandaki bu özelliğe uygun olmayan eğitim, yönetim ve maddi varlıkların paylaşımındaki ahlaksızlık, insanın canavar duygusunu her zaman yükseltmektedir. Bu canavar psikolojinin şekillenmesinde maddi ve manevi iki temel yapı etkili olur. Birisi din, diğeriyse dine paralel yapılan devlet anayasasıdır. Özellikle Müslüman ve Afrika ülkelerindeki din ve anayasalarda kadınlar, ya tamamen yok sayılmakta ya da hakları göstermeliktir.

 
Bu makaleyi yayınlayan ve okuyan herkes bizi maruz görsün. Bir toplum ve ülkede kadınların öldürülmesi demek, ilk düşünceyi icat eden insanın yok olması anlama geldiğinden ötürü yüreğimiz kan ağlıyor. Biliyorum yayın ilkelerini ve insani kuralları biraz zorlayan bir dille yazdım. Çünkü kadın ve insanlık düşmanı alçaklar başka türlü anlamıyorlar!
İstisnaları aşıp terör halini almış kadın katliamlarını durdurmayan bir devlet, ya yok demektir veya bilinçli olarak bu suçu teşvik ediyordur. Bunun başka türlü tarifini yapmak düpedüz kadın katillerine destek olmaktır. Devlet demek toplumu en uygun şekilde yönetme gücü ve iradesi olandır. Yönetme iradesini gösteremeyenlerde birazcık insanlık kırıntısı olsaydı, ya özür dileyerek görevi bırakırlardı ya da defolup giderlerdi. Her gün ana ve bacılarımızın katledilmesini içimiz yanarak izlemek bizi insanlığımızdan utandırıyor. Ancak mevcut devlet yönetimi, adeta bu olaylardan mutluluk duyar gibi kılını kıpırdatmaması veya göstermelik tedbirler alması, ki bu da onun kötü niyetli olduğunu ortaya koymaya yetiyor. Her canının istediği kanunu bir gecede çıkarıp yasalaştıran meclis, hayati öneme sahip böyle bir olayda gerekeni yapmaması, suç ortaklığı değilse nedir? Buna rağmen güçlü vatan, din devlet, bayrak şarlatanlığı yapıp katliamlara seyirci kalmak, suçluluklarının en büyük kanıtıdır.
Devrimciler, emekçiler, yakınları faili belli olaylarda öldürülmüş anneler ve insan hakları aktivistlerine karşı, onların yüz katı oraya asker polis yığıp, bu insanlara canavarca saldırtan devlet güçleri, kadın katliamlarında neredeler? Aynı devlet kadınları öldüren ve her türlü namussuzluğa bulaşmış suç makinesi erkeklere ceza vermek yerine, iyi halle onları serbest bırakması, devletin en büyük suçlu olduğunu gösterir. Dağa, taşa, köylere ve bölgeye bombalar yağdıran devlet yönetimi, kadınlar öldürülürken hangi yolsuzluk ve çirkin pazarlıklarla meşguldür acaba? Her açıdan kadınları korumayan bir devletin, dünya ve insanlık yüzüne bakmaması gerekir. Fakat onurun olmadığı bir devlet anlayışında, bu sorun da teşkil etmez. Sürekli sayıları artan erkek katillerin bilinçaltı psikolojisi ve devletin bundaki ortaklığının, metafizik kapitalist açıdan diyalektik bağı özet olarak şu şekildedir.
İnsan beynindeki milyarlarca nöronun varlığı, bunların birbiriyle karmaşık çok yönlü senfoni orkestrası gibi hareket etmesi, insanı diğer tüm canlılardan hem olumlu hem de olumsuz açıdan tamamen farklı kılmaktadır. İnsandaki bu özelliğe uygun olmayan eğitim, yönetim ve maddi varlıkların paylaşımındaki ahlaksızlık, insanın canavar duygusunu her zaman yükseltmektedir. Bu canavar psikolojinin şekillenmesinde maddi ve manevi iki temel yapı etkili olur. Birisi din, diğeriyse dine paralel yapılan devlet anayasasıdır. Özellikle Müslüman ve Afrika ülkelerindeki din ve anayasalarda kadınlar, ya tamamen yok sayılmakta ya da hakları göstermeliktir.
Çoğu devlet yönetimleri; insanlar arasında yaşanan her türlü anormalliklerin oluşumunu, bilinçli olarak doğalmış gibi gösterip şu noktalara dayandırarak meşru ve resmiyet kazandırıyorlar. Birinci nokta; inandıkları Tanrı ve dinlerin her insana farklı hak ve varlık sahibi olmayı nasip ettiği. İkincisi, zekâ ve askeri (Katliamcı) gücünü kullanarak topluma hâkimiyet sağlamakla birlikte, sınırsızca elde edilen maddi ve manevi gücün doğal olduğuna inanılmasıdır. Cahil bırakılan toplumsal çoğunluk bunlara kanıp birbirini yerken, doyumsuz alçakları takip etmekten kendilerini alamazlar.
İslam ülkelerinin hepsinde, Şeriat veya medeni kanunlar inandıkları dinin kutsallığına göre şekillendirilmiştir. Dine inanan yönetimler, dinin kutsallığına biçtiği ölçüye göre toplumu eğitip yetiştirirler. Maddi ve manevi her şeyi büyük oranda din belirleyip, bireyler böylece tüm faaliyetlerinin “Tanrı emri” olduğuna inanarak, kadını aşağılamaktan en ufak bir sakınca görmezler.
Bilindiği gibi tek tanrılı üç din, Adem ve Havva masalıyla en büyük kadın düşmanıdırlar. Bu düşmanlık İslam'da daha yüksek seviyeye çıkarılmış olup, kadını hayvandan aşağı varlık şeklinde tanımlayıp, “erkeğin her istediğini yapmaya mecburdur.” der. İslam'a inanan erkelerin çoğunluğu, toplum ve aile içerisindeki şerefi (Şerefsizliği) elinin altındaki kadına hükmederek bunu kazanacağına inanmaktadır. Bir kadın, kocasının düşünce ve yaşam şekline karşı çıkması ya da onu terk etmesi durumunda, Müslüman erkeğin şerefsizliği adeta tavan yapar. Çünkü İslam kültürüyle büyümüş bir erkeği karısının terk etmesi, onun toplumda ölmesi şeklinde kalıplaştırılmıştır. Bunu kendine yediremeyen karakter yoksunu erkek, her türlü saldırı, katliam ve cezalandırmayı Tanrı emri ve erkeğin doğal hakkı olarak görür. Ekonomik, siyasi sorunlar, devletin İslami erkek zihniyet politikaları da buna eklendiğinde, Müslüman erkek tamamen bitmiş demektir. Kişiliği bitmiş erkek karısını, sevgilisini, kız kardeşini ve anasını öldürerek namus sahibi olduğunu Tanrı, din, devlet emri olarak öğrenmiştir. Halbuki namusu kadında ve iki bacak arasında görmek, dünyanın en büyük namussuzluğudur. Bunu Müslüman ülkelerde meşrulaştıran mantık Allah, din, devlet ve çevre tarafından resmi, gayri resmi onaylanmasıdır. Türkiye gibi toplumlarda kadın katliamları başta olmak üzere diğer tüm sosyal, siyasal ve maddi çatışmaların temelindeki diyalektik gerçeklik bu çerçevede olduğundan, kadını önce Allah, sonra İslam dini, devlet ve en sonunda kocası hep birlikte öldürüyorlar.
Yaşanan insanlık dışı bu olayları sadece katil erkeklere yükleyerek açıklamak, devletin ve dinin suçunu örtmektir. Şu nokta çok iyi bilinmelidir ki, başta devlet sonra tüm toplum suçludur. İslami kurnaz tüccarlık yapılarak kimse katliamlardan kendisini temize çıkarmaya kalkışmasın. Tüm yaşanan alçaklıkları hem teşvik eden hem de önleyecek tek güç devlet yönetimidir. Ancak toplumun hep birlikte devlet yönetimini samimiyet, ciddiyet ve şerefli olmaya zorlamalıdır. Birlikte hareket edilmediği sürece, her şeyi Tanrı'nın kutsallığına bağlayan imanlı devlet yönetimleri, daha çok kadının öldürülmesini teşvik edeceğini aklımızdan çıkarmamalıyız.
 
 
1. Kaynaklar : NTV
2019 yılının ağustos ayında 49 kadın öldürüldü
04.09.2019 - 10:50  Son Güncelleme : 04.09.2019 - 10:52Kadına Şiddet

Emine Bulut'un kızının gözleri önünde öldürülmesinin büyük yankı uyandırdığı bu ay 49 kadının cinayete kurban gittiği açıklandı. Haziran'da bu rakam 40, temmuz ayında ise 31'di. Kadın cinayetlerini bitirmek için çözüm yolları aranırken İstanbul Sözleşmesi de bu ay sık sık gündeme geldi.
2.Kaynak : Evrensel Gazetesi
2019 Ağustos Kadın Cinayeti Raporu: 49 kadın erkekler tarafından öldürüldü Geçen ay 49 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Cinsel şiddet ve Çocuk İstismartları devam ediyor.
KADIN  CİNAYETLERİNİ  DURDURACAĞIZ  PLATFORMU 2019  Ağustos  RAPORU: Bir Ayda  Erkekler  Tarafından  49  Kadın Öldürüldü 

Kategori: 

Hapishane Edebiyatı

Ümüş Eylül Hapishane Dergisinin 51. Sayı...
Tekirdağ Cezaevi tutsaklarınca elle yazılıp mektuplarla dağıtılan Ümüş Eylül Kültür-Sanat dergisinin Nisan-Mayıs-Haziran 2024 tarihli 51. sayısı...
TEK KİŞİLİK HÜCREDE YAZILAN BİR ÖYKÜ: DE...
               Mahallenin kimi çocukları ondan hem korkar hem de onunla uğraşmaktan vazgeçmezdi kargalar...
Duvarları delen çizgiler
Balıkesir Burhaniye yakınlarında yaşayan arkadaşlara davet. 10 Aralık'ta Insan hakları haftasında, Burhaniye Yerel Demokrasi ve Insan Hakları Gündemi...

Konuk Yazarlar

"BİZ BAŞKA TÜRLÜ SEVERDİK BİRBİRİMİ...
Derken, Galata Yokuşu'nun oralarda, yeni kurulmuş bir ajansta iş buldum. Burada getir götür işlerine bakacak ve Tünel'den başlayıp, Levent'e...
Mivan’ın bakışı Bahri’nin ağıdı/ Uğur YI...
  Neyse bir ihtimal dedik, başladık isteklerimizi sıralamaya: “Bahri arkadaş sen kuzeninin çok güzel saat yaptığını…” daha sözümü bitirmeden, “...
Utanmak/ Sıdo için/ Sevda KURAN
  Fakiri, zengini, orta hallisi, Alevi’si, Sünni’si, Ermeni'si, hacısı, hocası, orospusu, delisi ve de pavyon kabadayıları, sarhoşlarıyla...