
Sait Almış, çok yönlü biri. Bir kere çok iyi bir dost, yoldaş, kadirşinas… İyi bir Nöroloji Uzmanı, etrafında eksilmeyen, güleç, mutluluk saçan beyaz melekleri yok artık. Çünkü o bir emekli!
Hangimizin Yarası Yok Ki öykü kitabı 26 öyküden oluşuyor. Her öyküde Foça, deniz ve Sait Almış’ın ayak izleri var. Yazarın deyimiyle, “Foçalılar zaman diye bir kavram bilmezler. Bu yüzden saat taşımazlar, meydanlarında da bulunmaz. Kimse de eksikliğini hissetmez. Bir ara Belediye Meydanı’na elektronik saat kondu. Tüm elektronik aletler gibi o da çabuk bozuldu. Ama kimse saatin bozuk olduğunun farkına bile varmadı. Başkan ikide bir onarım için masraf edeceğine kaldırıp attı onu. Yine kimse fark etmedi!”
Sait Almış, 1956 Manisa doğumlu. 1979 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirmiş, Nöroloji Uzmanı. Foça’nın her yerinde yaşıyor.
Özgür Bir Dünya için Direnen Kasabalılar (etki, 2009), 12 Eylül karanlığında Ölüme Ateş Yakanlar (Kalkedon,2010),Asi Ruhlu Kasabalı (Etki, 2015) ve Bolşevik Hayri (Ütopya,2016) adlı sözlü tarih çalışmaları; Sevdama ve Kavgama (Etki, 2011), Çocukluğumun Renkleri (Etki, 2013) ve Şarap da Tükendi (Etki, 2020) adlı şiir kitapları ile Firari Hayat (Ütopya, 2016) adlı otobiyografik öykü kitabı vardır.
Arka kapak yazısını da söz yazarı, besteci, yazar ve Ezginin Günlüğü grubunun eski bir vokalisti Hüsnü Arkan yazmış:
“Sait Almış, öykülerinde bize küçük bir sahil kasabasının, Foça’nın içinden, derininden, kalbinden sesleniyor. O kadar ki, anlatıcının yazar değil de Foça’nın kendisi olduğunu düşünmeye başlıyorsunuz.Geçen yüzyılın yerinden yurdundan ettiği sıradan insanların şaşırtıcı dünyalarıyla, sırlarıyla, boşlukta sallanan hayatlarıyla tanışıyorsunuz.”
Sevgili Sait Almış öykülerin susmasın hiç…
Necmettin Yalçınkaya, Yazar- Redaktör