Babaeskili yazardan 4 ayda 3 kitap

Edebiyat Bahcesi kullanıcısının resmi
Aynı hikâyeyi kadının gözünden “Aşktan Kaçtım” adıyla , erkek kahramanın gözünden Aşktan yandım adıyla yayınlayan yazarın üçüncü kitabı “Aşktan Bittim” mart sonunda okuruyla buluştu.

 
Bir çocukluk aşkının yıllar sonra yeniden canlanmasını ve ihanetin yalnızlığının anlatıldığı hikâyenin devamında ayrılık sonrası kahramanların yaşadıkları ve başlarına gelenler anlatılıyor. 
Genç yaşta aşk sandığı duyguyla evlenen ama aşkı, sevgiyi, ilgiyi hiç yaşayamayan bir kadının 40 yıl sonra karşılaştığı ilkokul arkadaşının duygularına kapılıp ‘’sakın elimi bırakma senin sevgine çok ihtiyacım var’’ demesiyle başlayan aşk fırtınası maddi düşünce ve kaygılar işin içine girince yerini gitmeye bırakıyor.   
‘’Tut elimi ve bırakma lütfen buna ihtiyacım var çok’’ sözü gelip geçen fırtınalar gibi her şeyi yıkıp geçtiğinde geriye sadece yalnızlık kalıyor.   
 
Aşktan serisi temmuz ayında yayınlanacak “Aşktan Yazdım” adlı Şiir seçkisiyle (şimdilik) tamamlanmış olacak. 
 
Her iki kahramanın da hayatta olduğu hikâyenin devamı yazılır mı bunu zaman içinde yaşadıkları olaylar gösterecek. 
 
Neden yazıyorum? 
Yazdıklarım roman olarak yayınlansa da ben bir romancı veya edebiyatçı değilim. 
Şahit olduğum , gördüğüm, bildiğim hayatları yazıyorum sadece. 
Aşktan serisiyle başladığım yaşanmış hikayeleri başka adlarla başka kahramanlarla başka deneyim ve yaşanmışlıklarla yazmaya devam edeceğim. 
Bunu da şan , unvan , makam veya mevki için değil belki okuyanlara rehber olur , belki başkalarının hayatları birilerine tecrübe olur diye yapıyorum. 
Hayatta en önemli şey tecrübedir ama her şeyi öğrenmek için tecrübe edemezsiniz. Öyleyse başkalarının tecrübelerinden de alacağımız , öğreneceğimiz , bileceğimiz şeyler olmalı diye düşünerek yazıyorum insanların hayat hikayelerini. 
İlk kitap olan Aşktan Kaçtım sonrasında sırasıyla Aşktan Yandım , Aşktan Bittim adıyla ilk seri devam edecek. Seriyi (şimdilik) Aşktan Yazdım adıyla hasret ve özlem şiirlerinin yazıldığı bir seçki ile sonlandıracağım. Devamı yazılır mı , yazılabilir. Çünkü kahramanları hala hayatta ve hayat yaşandığı sürece yazılacak şeyler de yaşanacaktır. 
Devamında sosyal konular yanında teknik kitaplar da gelecek. 
Mesela iş dünyası ile ilgili. Yeni mezunlara çalışma hayatını anlatan , işverenlere aşağıda neler olup bittiğini gösteren bir kitap ta sırasını bekliyor. 
Çok severek evlenip kısa sürede kocası ve kız kardeşi tarafından ihanete uğrayan , ihanetin sembolü hamile kız kardeşi ve kocasıyla hayatını devam ettirmek zorunda kalırken acılar içinde büyüttüğü 14 yaşındaki kızını bir cinayete kurban veren kadının hayatının son baharında bulduğu ve yaşadığı aşkı da okurlarla buluşturacağım birkaç ay içerisinde. 
Her hayat bir hikayedir. Bakmasını ve görmesini bilen biri o hikayeleri görür ve çıkarıp yazabilir. 
İnsanların yaşamlarını onları deşifre etmeden başka insanlara da örnek olsun diye yazmaya devam edeceğim. 
 
Yazar; 
1961 yılında Pavlu panayırının üçüncü günü Kırklareli / Babaeski ilçesinin küçük bir köyünde topraksız bir köylü ailesinin çocuğu olarak doğdu.   
Baba biraz esnaf biraz Rençber’di.   
Köy ilkokulu sonrası ortaokulu Kepirtepe Öğretmen okulunda , liseyi Kırklareli Endüstri Meslek Lisesinde okudu.   
Maddi koşullarımın yetersizliği nedeniyle üniversite okumak yerine lisenin bittiği gün çalışmaya başladı.   
İki yıl sonra Açıköğretim sistemiyle yüksek okul imkânı bulduğumda Açıköğretim fakültesine kayıt yaptırarak dört yıllık İş İdaresi bölümünü bitirdi.   
Askerliğini yedek subay (asteğmen) olarak Artvin /Borçka'da yaptı.   
Emekli olana kadar özel sektörde orta seviye yönetici pozisyonlarında görev yaptı.   
Emeklilik sonrası yeniden üniversiteye kaydolup iki yıl İş Sağlığı ve Güvenliği dalında ön lisans okuyarak devamında aynı konuda Yüksek Lisans yaparak İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanı ünvanını kazandı.    
Halen İşletme Danışmanı ve İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı olarak bilgi birikimi ve deneyimlerimi kullanarak kurumlara, topluma , insanlara faydalı olmaya çalışırken bir yandan da yaşanmış hayat hikayelerini yazmaya devam ediyor.   
En büyük hobisini okumak , araştırmak, öğrenmek ve yazmak olarak açıklıyor.   
Nurettin Korkmaz 
 
 

Hapishane Edebiyatı

Ümüş Eylül Hapishane Dergisinin 51. Sayı...
Tekirdağ Cezaevi tutsaklarınca elle yazılıp mektuplarla dağıtılan Ümüş Eylül Kültür-Sanat dergisinin Nisan-Mayıs-Haziran 2024 tarihli 51. sayısı...
TEK KİŞİLİK HÜCREDE YAZILAN BİR ÖYKÜ: DE...
               Mahallenin kimi çocukları ondan hem korkar hem de onunla uğraşmaktan vazgeçmezdi kargalar...
Duvarları delen çizgiler
Balıkesir Burhaniye yakınlarında yaşayan arkadaşlara davet. 10 Aralık'ta Insan hakları haftasında, Burhaniye Yerel Demokrasi ve Insan Hakları Gündemi...

Konuk Yazarlar

"BİZ BAŞKA TÜRLÜ SEVERDİK BİRBİRİMİ...
Derken, Galata Yokuşu'nun oralarda, yeni kurulmuş bir ajansta iş buldum. Burada getir götür işlerine bakacak ve Tünel'den başlayıp, Levent'e...
Mivan’ın bakışı Bahri’nin ağıdı/ Uğur YI...
  Neyse bir ihtimal dedik, başladık isteklerimizi sıralamaya: “Bahri arkadaş sen kuzeninin çok güzel saat yaptığını…” daha sözümü bitirmeden, “...
Utanmak/ Sıdo için/ Sevda KURAN
  Fakiri, zengini, orta hallisi, Alevi’si, Sünni’si, Ermeni'si, hacısı, hocası, orospusu, delisi ve de pavyon kabadayıları, sarhoşlarıyla...