Filistin: Madalyonun diğer yüzü!

Erdal Yıldırım kullanıcısının resmi
Çok doğal olarak biz sosyalistler, devrimciler, komünistler, dünyanın neresinde olursa olsun, hangi koşullarda olursak olalım emperyalizme, faşizme, gericiliğe, baskı ve eşitsizliğe karşı çıkar, haksızlığın önünde durur, mücadele eder ve bedel öderiz.

ABD emperyalistlerinin ve onun jandarmasının Filistinlilere uyguladığı şiddet ve katliamlarını da şiddetle kınıyoruz. Ancak dikkat etmeliyiz ki, Filistin 68'lerdeki Filistin değil. Filistin yönetimi ve devleti yıllardır dünya gericiliğinin, Ortadoğu’da "Kürt, Ezidi, Nusayri, Süryani, hatta Arap halklarının” karşı karşıya kaldığı zulmün, katliamların İsrail siyonistleri ile birlikte en büyük sorumlularından, şeriatçı gericilerin önemli kalelerinden birisi.

Ortadoğu’da, Afrika’da, tıpkı ülkemizdeki iktidar gibi, ABD ve diğer emperyalistlerin mazlum halklar üzerinde uyguladığı politikalarda işbirliği yapan Filistin yönetiminin ve Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) lideri Mahmut Abbas, Kürtlerin bağımsızlık, özgürlük mücadelesi ve taleplerine karşılık:

 "ABD, Suriye’ye saldırırsa, bu Esad’ın düşmesine ve bir Kürdistan devleti kurulması gibi vahim bir sonuç ortaya çıkaracaktır ki, kurulacak Kürdistan Ortadoğu’nun bağrına saplanmış bir hançerdir.” Diyen, özgürlük ve Kürt düşmanı da bir gericidir.

Bundan yıllar önce 1988’de Halepçe katliamında 7 bin Kürt Saddam tarafından kimyasal gazlarla katledilirken, o dönem FKÖ lideri olan Yaser Arafat da: “Irak’ın iç işlerine karışmıyoruz” demiş ve binlerce Kürdün katledilmesini görmezden gelmişti.

Yine bu Mahmut Abbas ki, Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Ortadoğudaki şeriatçı, gerici, selefistlerin de en büyük dostudur. Birlikte selefist gericiliğin Ortadoğu’da hüküm sürmesi için her türlü işbirliğini yapmaktadırlar. Bunlar, ne Filistinlilerin,  ne de dünyanın ezilen mazlum halklarının dostu olamazlar. Filistin yönetimi ve Filistin Kurtuluş Örgütü, gelinen noktada sadece siyasal islamcı, gerici selefistlerin dostudur ki, zaten bu nedenlerle de anti-emperyalist olamaz ve değildir de.

Bizler, tüm ötekileştirilenler tabi ki, dünya halklarının baş düşmanı olan ABD'nin Ortadoğu'dan ve dünyanın başka yerlerinden defolup gitmesini, ödünsüz bir şekilde haykırmaya, savunmaya, bunu sağlamak için özgürlüklerden yana olan Filistinliler ile birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz.

Bizler, elbette ki, mazlum Filistinlilere, ABD ve İsrail'in birlikte uyguladığı şiddeti kınamaya, protesto etmeye, zulme karşı çıkmaya devam edeceğiz.

Bizler, "Kahrolsun Emperyalizm, Siyonizm ve Dünya gericiliği" ve "Yaşasın halkların bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi" demeye de devam edeceğiz.

Bizler, "Dünya devriminin parçası olacak, halkların kendi kaderlerine tayin hakkına saygı duyacak, emperyalizme, siyonizme, gericiliğe karşı mücadele edecek özgürlüklerden yana bir Filistin'i de savunmaya da devam edeceğiz.

Ama Ortadoğu gericiliğinin en büyük kalesi konumundaki bu yönetim sürdüğü müddetçe asla "Yaşasın Filistin" demeyeceğiz.

Kim diyorsa desin, ama ben demeyeceğim.

Erdal YILDIRIM

15 Mayıs 2018

Kategori: 

Hapishane Edebiyatı

Ümüş Eylül Hapishane Dergisinin 51. Sayı...
Tekirdağ Cezaevi tutsaklarınca elle yazılıp mektuplarla dağıtılan Ümüş Eylül Kültür-Sanat dergisinin Nisan-Mayıs-Haziran 2024 tarihli 51. sayısı...
TEK KİŞİLİK HÜCREDE YAZILAN BİR ÖYKÜ: DE...
               Mahallenin kimi çocukları ondan hem korkar hem de onunla uğraşmaktan vazgeçmezdi kargalar...
Duvarları delen çizgiler
Balıkesir Burhaniye yakınlarında yaşayan arkadaşlara davet. 10 Aralık'ta Insan hakları haftasında, Burhaniye Yerel Demokrasi ve Insan Hakları Gündemi...

Konuk Yazarlar

"BİZ BAŞKA TÜRLÜ SEVERDİK BİRBİRİMİ...
Derken, Galata Yokuşu'nun oralarda, yeni kurulmuş bir ajansta iş buldum. Burada getir götür işlerine bakacak ve Tünel'den başlayıp, Levent'e...
Mivan’ın bakışı Bahri’nin ağıdı/ Uğur YI...
  Neyse bir ihtimal dedik, başladık isteklerimizi sıralamaya: “Bahri arkadaş sen kuzeninin çok güzel saat yaptığını…” daha sözümü bitirmeden, “...
Utanmak/ Sıdo için/ Sevda KURAN
  Fakiri, zengini, orta hallisi, Alevi’si, Sünni’si, Ermeni'si, hacısı, hocası, orospusu, delisi ve de pavyon kabadayıları, sarhoşlarıyla...