KOBANE KAYBEDERSE, HERKES KAYBEDECEK..

Erdal Yıldırım kullanıcısının resmi
Emperyalist kapitalistlerin ve işbirlikçi, gerici, şeriatçı AKP’nin besleyip büyüttüğü, her türlü askeri, siyasi, lojistik, parasal desteği verdiği, Irak'ı, Şengali, Ninova'yı,Suriye’yi, Humus’u, Kobani'yi kan gölüne çeviren DAİŞ (IŞİD), El Nüsra, ÖSO, Horasan, Taliban gibi örgütlerin katliamlarına karşı durmak ve AKP’nin savaş politikalarını boşa çıkarmak için 12 Ekim’de Ankara Sıhhiye'de yapılacak olan Alevi Mitingi ileri bir tarihe ertelenmelidir.

Her yeni gün, daha büyük katliamlara gebe…
 
Ülkemiz ve coğrafyamız her gün yeni ölümlere, yeni katliamlara gebedir. Ortadoğu coğrafyası, Irak, Suriye ve ülkemizde her gün daha fazla ölüm, katliam haberleri alıyoruz. Katliamlardan, vahşetten, ölümlerden çekilen acının, hüznün, çaresizliğin feryatları Ninova’dan Şengal’e, Maan’dan Humus’a Varto’dan, Amed’e, Mardin’e ve giderek ülkemiz topraklarının dört bir yanına yayılıyor.
 
Başını ABD emperyalizmini ve batılı emperyalist kapitalist dünyanın çektiği savaş tüccarları, Ortadoğu’daki jandarmaları ve işbirlikçi AKP hükümeti ile birlikte Ortadoğu’yu ve ülkemizi adeta bir kan gölüne çevirdiler.  Yıllardır Irak’ta, Suriye’de Kürtler, Ezidiler, Aleviler, Süryaniler, Türkmenler katliamlara uğradılar ve bu katliamlar devam ediyor.
 
Para hırsı bitmeyen, kandan, ölümlerden beslenen insanlık düşmanı emperyalistler, güya 40 ülkeden oluşturdukları bir Koalisyon gücü ile, kendi yarattıkları canavar yaratıkları IŞİD’e vurdukları yalanını yayıyorlar. Oysa Irak işgalinde, Irak halklarının üzerine kısa sürede yüzlerce savaş uçağıyla onbinlerce bomba atan ABD li emperyalistler, gözümüzün içine baka baka utanmadan bugün 6 hedef vuruldu, 3 hedefe atış yapıldı diyorlar. Irak’ı bombaladıklarında evlerin içlerine kadar videoya çeken, gösteren bu katiller sürüsünün DAİŞ’e (IŞİD Irak Şam İslam Devleti) yönelik olduğunu söyledikleri bombalamalarla ilgili tek kare görüntü olmaması, ne kadar yalan bir senaryoyu bize yutturmak istediklerinin en büyük kanıtıdır.
 
Ülkemizde Vehhabi ve Selefilerin aşığı ve en büyük destekçisi, Emevi zihniyetli yöneticiler, Cumhurbaşkanından Başbakana, Bakanlardan Valilere, Emniyet müdürlerine kadar hep birlikte özgürlük, eşit yurttaşlık, demokratik haklar ve demokrasi için mücadele eden Kürtlere, Alevilere ve emekten, demokrasiden, barıştan ve insan haklarından yana olan tüm muhalif kesimlere saldırıyorlar.  Hak alma mücadelesine, barış taleplerine karşı topyekün faşizan bir saldırı hergün giderek artıyor, saldırılar can almaya, kan dökmeyle sonuçlanıyor.  
 
Günlerdir cihatçı, selefi, paralı katiller tarafından kuşatma altına alınan Kobani’ye girmeye çalışan IŞID’e ve yaptığı – yapacağı olası katliamlara karşı, dayanışma için alanlara sokaklara çıkan kesimlere gerici, şeriatçılar polis, asker nezaretinde saldırıyorlar. Şuana kadar 14 kişinin polis, asker ve gerici şeriatçı güçler tarafından katledildiği anlaşılıyor. 
 
12 Ekim Sıhhiye’deki Alevi Mitingi ertelenmelidir..
 
Biliyoruz ki, tam da bu ortamda, önümüzdeki hafta, yani 12 Ekim Pazar günü bir başka hak alma, eşit yurttaşlık mücadelesi veren, zorunlu din derslerine, imama hatipleştirmeye karşı çıkan, bu sebeple eylemler, yürüyüşler gerçekleştiren Aleviler, Ankara Sıhhiye’de 15 Eylülde Dersim Düzgün Baba’da başlattıkları yürüyüşü bir protesto mitingi ile taçlandıracaklar.  Ancak yaşanan katliamlar, her tarafta artarak devam eden saldırılar, katliamlar ve olası provakasyonları boşa çıkarmak için, ülkedeki dayanışma ve direnişlere destek olmak için miting Alevi örgüt yöneticileri tarafından ileri bir tarihe ertelenmelidir.
 
Gün Kobane ile dayanışma günüdür.
 
Gün, Alevilerin çocukları ve gelecekleri için, yaşadığımız ülkenin geleceği için, Sıhhiye Meydanında miting yapmak değil, aksine alanlarda, sokaklarda, bu gerici, faşist katliamlara karşı demokrasi güçleriyle birlikte omuz omuza, yan yana mücadele etme günüdür. 
 
Kobane’de Kürtlerin karşı karşıya olduğu katliam(lar)ın tek sorumlusu asla katil yaratıklar çetesi DAİŞ değildir. 40 ülkeden oluşan Koalisyon gücü kurduk deyip, katliamı seyreden tüm batılı emperyalist kapitalist ülkeler ve DAİŞ’e her türlü desteği sunan Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, cumhurbaşkanından Suruç’taki kaymakamına kadar sorumludur. Suçludur ve katliam suçunun ortağıdırlar.
 
Bundan 21 yıl önce Sivas Madımak Otelini saran gerici, şeriatçı, ülkücü faşistlerin yaptığı katliama benziyor Kobane katliamı. Madımak Oteline sığınan aydın, yazar, çizer, sanatçı ve semahçıların uğradığı katliam görüntüleri bize televizyonlarda saatlerce seyrettirildi. İşte tam da o katliama benzer şekilde şimdi de Kobane’de canlı yayınlarla bir katliam daha seyrettiriliyor bize. Bu katliam bir insanlık suçudur ve de dünya insanlık tarihinin gördüğü en büyük katliamlardan, suçlardan biridir. Kobane katliamına sessiz kalmak vahşete ortak olmaktır!
 
Kobane kaybederse, sadece Kobane halkı veya sadece Kürtler kaybetmez.
Kobane kaybederse, halklar kaybedecek!
Kobane kaybederse, inançlar kaybedecek!
Kobane kaybederse, özgürlük sevdalıları kaybedecek.
Kobane kaybederse, laik, demokratik, çağdaş bir ülke hayali kuranlar kaybedecek.
Kobane kaybederse, Aleviler, Ermeniler ve tüm farklı etnik, inançlar da de kaybedecek.  
 
Başta söylediğimi bir kez daha yineleyeyim. Ülke her gün yeni ölümlere, yeni katliamlara gebedir ve giderek bu hükümet destekli bu gerici, şeriatçı, faşist saldırıların artacağı gözlemlenmektedir. Böyle bir ortamda Alevi örgütlerinin yöneticileri, kanaat önderleri yüz binlerce Alevi'yi Sıhhiye'ye toplamak yerine öncelikle Alevileri ve tüm ezilen kesimleri, alanlara, sokaklara, Kobane için dayanışmaya, katliamlara karşı mücadeleye ve direnişe çağırmalıdır!
 
Erdal YILDIRIM
8 Ekim 2014 

Kategori: 

Hapishane Edebiyatı

Ümüş Eylül Hapishane Dergisinin 51. Sayı...
Tekirdağ Cezaevi tutsaklarınca elle yazılıp mektuplarla dağıtılan Ümüş Eylül Kültür-Sanat dergisinin Nisan-Mayıs-Haziran 2024 tarihli 51. sayısı...
TEK KİŞİLİK HÜCREDE YAZILAN BİR ÖYKÜ: DE...
               Mahallenin kimi çocukları ondan hem korkar hem de onunla uğraşmaktan vazgeçmezdi kargalar...
Duvarları delen çizgiler
Balıkesir Burhaniye yakınlarında yaşayan arkadaşlara davet. 10 Aralık'ta Insan hakları haftasında, Burhaniye Yerel Demokrasi ve Insan Hakları Gündemi...

Konuk Yazarlar

"BİZ BAŞKA TÜRLÜ SEVERDİK BİRBİRİMİ...
Derken, Galata Yokuşu'nun oralarda, yeni kurulmuş bir ajansta iş buldum. Burada getir götür işlerine bakacak ve Tünel'den başlayıp, Levent'e...
Mivan’ın bakışı Bahri’nin ağıdı/ Uğur YI...
  Neyse bir ihtimal dedik, başladık isteklerimizi sıralamaya: “Bahri arkadaş sen kuzeninin çok güzel saat yaptığını…” daha sözümü bitirmeden, “...
Utanmak/ Sıdo için/ Sevda KURAN
  Fakiri, zengini, orta hallisi, Alevi’si, Sünni’si, Ermeni'si, hacısı, hocası, orospusu, delisi ve de pavyon kabadayıları, sarhoşlarıyla...