Ne Vakıfmış be…

Erdal Yıldırım kullanıcısının resmi
Günlerdir ülke gündemini meşgul eden en dikkat çekici haber, Karaman’da Ensar Vakfı, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Mezunları Mensupları Derneği (KAİMDER)’de öğretmenlik yapan bir kişinin, bu kurumlarda eğitim gören 8–10 yaşlarındaki erkek çocuklarına 3 yıl boyunca taciz ve cinsel istismarda bulunması;

ve bu suçun da iktidar ve yandaşlarınca örtbas edilmeye çalışılmasıdır.   
 
Üstelik bu işlenmiş suçla ilgili savcılığın açmış olduğu 350 yıl istemli dava orta yerde dururken, ülkeyi demokrasi kurallarına değil de, şeriat kurallarına göre yönetmeye çalışan Cumhurbaşkanından, Başbakana, Bakanlardan, Vakıf yöneticilerine, yandaş medya kalemşörlerinden, AKP ile ilişkili STK temsilcilerine kadar birçok kurumun konuyu kapatmaya, üstünü örtmeye yada masum göstermeye çalışması son derece ibret vericidir. Öte yandan Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı da davaya yayın yasağı getirmiş ve Adaletin değil, Hükümetin emrinde olduğunu ispat etmiştir. 
 
Evet, öyle bir vakıf ki, iktidarın en tepesinden en alt kadrolarına kadar, bu vakıf ile olayın yaşandığı diğer kurumlarda, başka ya da benzer kurumlarda yaşanan bu iğrençliği sahiplenme yarışına girmiş bulunuyorlar.
 
Şimdi bu Ensar Vakfında yaşanan iğrençlikleri örtme, kapatma, masum göstermeye yönelik destek mesajlarından bir demeti kamuoyunun bilgilerine sunmak isterim.
 
• Ahmet Davutoğlu - Başbakan: Ensar Vakfına sahip çıkarak, “Davası insan yetiştirmek olan bir vakfı karalamak da ayrı bir ayıp. Biz Ensar Vakfı’nın hizmetlerine şahitlik ediyoruz” dedi.
 
• Sema Ramazanoğlu - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: “Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz” dedi.
 
• İsmail Cenk Dilberoğlu - Ensar Vakfı Başkanı: "Bizim vakfımızda meydana gelen olaylar başka vakıflarda da oldu" diyerek yaşananları masum göstermeye çalıştı.
 
• Bülent Turan - AKP Grup Başkanvekili: “Ensar biziz. Biz bu topraklarda Ensar’ın ne olduğunu bilen ve yardımlaşmayla öğrenciye bakmanın ne olduğunu bilen insanlarız. O yüzden Ensar Vakfına dönemsel olarak belli gerekçelerle iftira ve hakaret edilmesi ne Ensar’ı yolundan alıkoyar ne de bizim heyecanımızı yavaşlatır. Yolumuza devam edeceğiz inşallah.” (Çanakkale Ensar Vakfı Kitabevi açılışından, aynı açılışa AKP Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AKP il başkanı Yeşim Karadağ da katıldılar.)
 
• Nabi Avcı - Milli Eğitim Bakanı: “Ensar Vakfı bizim son derece verimli işbirliği yaptığımız kuruluşlardan biri. Topyekün bir camiayı töhmet altında bırakmak doğru değil” diyen MEB hangi zihniyete sahip olduğunu gösterdi. 
 
• Bilal Erdoğan – Türgev Vakfı: “Eşimden sonra en çok görüştüğüm kişi ise Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu’dur” dedi ve vakıfla ilişkisini açıkça ortaya koydu.
 
• Nihat Öztürk - AKP Muğla Milletvekili:  “Biz inadına Ensar Vakfı’na destek olmaya devam edeceğiz” dedi.
 
• Alparslan Kuytul – Furkan Vakfı Başkanı: “Peygamberimiz Hz.Muhammed’in cemaatinde bile, sahabesinde zina eden, içki içen, hırsızlık eden var. Her cemaatte vardır”, “Bir-iki tane insanın yapmış olduğu terbiyesizlikten dolayı cemaate, vakfa ya da bir kuruluşa laf söylenemez" diyerek kardeş vakfı sahiplendi.
 
• Ahmet Hakan – CNN Türk sunucu,  gazeteci: “Ensar Vakfı’na vurmak, Ensar Vakfı’nın kapatılmasını istemek, Ensar Vakfı’nı hedefe koymak doğru mu? Çok sevdiğimiz, iftihar ettiğimiz bir dernek.. O dernek ya da vakfı topyekûn hedefe mi koyacağız?” sözleriyle vakfı savundu.
 
• Deniz Zeyrek – CNN Türk sunucu: "Sapık zihniyet her yere sızabilir. Yani kurumlarda sistematik bir şekilde böyle yapılıyormuş gibi yaklaşım yerine izleyicilerimiz sağduyulu ve objektif olmalılar. Bu sapıklar bu sapık düşünce her okula sızabilir, her yere sızabilir" diyerek Ensar Vakfı'nı aklamaya çalıştı.
 
• Cübbeli Ahmet Hoca: “İslamda erkek çocuklarla eğleşmeye “Bademleme” denir. Ama Laik ve Ateistler buna “İstismar”, hatta “Tecavüz” der. Ensar Vakfında olan İslam hayat tarzına uygundur” diyerek yaşananın normal bir olay olduğunu ifade etti.
 
• Şevki Yılmaz - Yeni Akit yazarı: “Hepimiz Ensar’ız” başlıklı bir yazı yazarak, “Ensar, İlim Yayma, M.T.T.B, İHH, Aziz Mahmud Hüdai, SAFA, MİKAV, Deniz Feneri, TÜGVA, Muradiye, Anadolu Gençlik, Memur Sen, Hak İş, MÜSİAD, Türgev” gibi vakıf ve derneklere destek olma çağrısı yaptı.
 
• Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı:  Menderes, Özal ve Erdoğan'a "demokrasinin yıldızları" deyip gazete ilanlarıyla duyuran bu vakıf ve bileşenleri çeşitli 131 Vakıf ortak açıklamayla Ensar Vakfını masum gösterme yarışına katıldılar ki, burada son derece bir ittifaka dikkat çekmek isterim. Bu vakıf bileşenleri içinde Fethullah Gülen’in onursal başkanı olduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mütevelli heyetindede olduğu TÜRGEV de bulunuyor.
 
Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ensar Vakfı kongresinde Ensar vakfını uzun uzadıya övdüğü, konuşmasında “Hedefimiz dindar nesildir. Bitaraf olan bertaraf olur. Vakit Ensar olma vaktidir” diyerek bireyleri ve çeşitleri kesimleri Ensar Vakfı etrafında toplanmaya davet ettiğini bilmekte fayda var. Ayrıca RTE’nin oğlu Bilal Erdoğan ve kızı Esra Albayrak’ın, Mütevelli Heyeti üyesi olduğu Türgev Vakfı ile Ensar Vakfıyla kardeş vakıf olduğunu da okuyucuların dikkatine sunalım.
 
Özcesi şu ki, devlet erkini ve hükümeti temsil eden gerici zihniyet, bu tür taciz, tecavüz, yozlaşma, sapkınlık içindeki birey ve kurumlara her türlü sosyal, siyasal ve ekonomik desteği veriyor, yargıda da kollama ve koruma politikalarını sürdürerek iktidarının devamını sağlamaya çalışmaktadır.
 
Evet, ne vakıfmış be…
 
Erdal YILDIRIM
1 Nisan 2016, İstanbul

Kategori: 

Hapishane Edebiyatı

Ümüş Eylül Hapishane Dergisinin 51. Sayı...
Tekirdağ Cezaevi tutsaklarınca elle yazılıp mektuplarla dağıtılan Ümüş Eylül Kültür-Sanat dergisinin Nisan-Mayıs-Haziran 2024 tarihli 51. sayısı...
TEK KİŞİLİK HÜCREDE YAZILAN BİR ÖYKÜ: DE...
               Mahallenin kimi çocukları ondan hem korkar hem de onunla uğraşmaktan vazgeçmezdi kargalar...
Duvarları delen çizgiler
Balıkesir Burhaniye yakınlarında yaşayan arkadaşlara davet. 10 Aralık'ta Insan hakları haftasında, Burhaniye Yerel Demokrasi ve Insan Hakları Gündemi...

Konuk Yazarlar

"BİZ BAŞKA TÜRLÜ SEVERDİK BİRBİRİMİ...
Derken, Galata Yokuşu'nun oralarda, yeni kurulmuş bir ajansta iş buldum. Burada getir götür işlerine bakacak ve Tünel'den başlayıp, Levent'e...
Mivan’ın bakışı Bahri’nin ağıdı/ Uğur YI...
  Neyse bir ihtimal dedik, başladık isteklerimizi sıralamaya: “Bahri arkadaş sen kuzeninin çok güzel saat yaptığını…” daha sözümü bitirmeden, “...
Utanmak/ Sıdo için/ Sevda KURAN
  Fakiri, zengini, orta hallisi, Alevi’si, Sünni’si, Ermeni'si, hacısı, hocası, orospusu, delisi ve de pavyon kabadayıları, sarhoşlarıyla...