Hapishanedeki Çocuk Aren'in Annesinin Ona Yazdığı Masal: BÜYÜK DÜNYA

Görülmüştür kullanıcısının resmi
Annemle en büyük eğlencem bahçemiz üzerinden geçen ( buraya da havalandırma deniyor) uçakları , kuşları seyretmek . Ben kuşlarla konuşuyorum onlarda bana kendi dilleriyle cevap veriyor . Gördüğüm ilk hayvan ve ben onları sevdim . Sanırım onlar da beni sevdi çünkü her gün geliyorlar . Bazen merak ediyorum madem bu dünyadan daha büyük yer var neden kuşlar buraya geliyor ki . Annem uçup gitme gibi özellikleri olduğunu anlattı . Ve annem sorumu duymuş ya da anlamış gibi bana cevap verdi . Kuşlar çocukları çok sever , onları mutlu etmek için yalnız bırakmazlar . Ondan dolayı gelip , tellere konup onlara şarkılar söylerler . Benim de eğer isterse onlara şarkı söyleyebileceğimi anlattı.

 
BÜYÜK DÜNYA
                Bir varmış bir yokmuş . Bir zamanlar efendilerin kendilerine karşı ifade ettikleri ve düşüncelerini dile getirdiği bir ülkede insanları cezalandırıp hapishane denilen yere koyarmış .İşte bende böyle bir ülkede gözlerimi açmış oldum .
                Gel zaman git zaman annemle özgürlük adı altında simgelenen bu duvarlar dışında bir yerlerde kısa bir süre yaşadım . Adına büyük dünya deniyormuş .
                Emeklemeye daha başlamadan annemi kendilerince toplumun güvenliğini sağlamak olarak anlamlandıran kişiler alıp benden uzaklara götürdüler. Bende annemi götürmeden memesine yapışmış bırakmıyordum . Sanki bıraksam bir daha annemi göremeyeceğim . Annem çaresiz bir durumda beni babamın kollarına bıraktı , bu kısa sürecekti yine annemin kollarına dönecektim bir süre sonra .
                Ve ben babam tarafından tekrar annemin kollarına , özlediğim anne sütüne kavuştum . Ama bundan sonra da babamı göremeyecektim . Anlayacağınız neler olduğunu anlayamıyordum . Büyüdüğümde öğrenecektim '' aşağı tükürsen sakal , yukarı tükürsen bıyık''  sözünü. Benimde işte böyle bir durum . Ben annemi , annem beni özlemişti .Ağlayarak sarıldı bana bende ağlamaya başladım , sanki hiç susmayacaktım . Ağlarken bir yandan da gürültü seslerine bakmaya çalışıyordum ve annem gibi onlarca kadın . Bu kadar kadın ne yapıyordu burada neden başka birileri yoktu ?
                Zamanla alıştım ve onların hepsini çok sevdim . Ben bunları düşünürken ,kendimle konuşurken olanları anladığımı hiçbiri bilmiyordur . Nedense her biri bana çok üzülüyordu , hatta benden çok ağlıyordu .
                Annem benimle çok ilgileniyor sanki onu suçluyorum burada olduğum için ama bir bilse benim gibi tüm çocuklar , düşüncesinden dolayı ve bizler için , yaşamı güzelleştirmek için çaba sarf eden tüm anneleri çok sevdiğimizi.
                Gel zaman git zaman , bizleri olduğumuz dünyadan farklı bir dünyaya götüreceklerini duydum. Kaç tane dünya vardı ki merak ediyorum . Gideceğim yeni dünya nasıl bir yer , nasıl gideceğiz gibi birçok soru vardı aklımda . Ve hazırlıklar başladı . Önce anlam veremediğim bir gerginlik oldu , ardından herkes eşyalarını topladı ve tek tek gitmeye başladık . Otobüse bindim (büyüyünce bunun ring olduğunu öğrenecektim.) Gideceğimiz yere kadar ben uyuyakaldım , annem de etrafı seyre daldı . Çünkü annem doğayı çok seviyor . Bana sürekli ağaçları , dereleri , hayvanları ve aklınıza ne gelirse anlatır . En sevdiğim anlar bunlar . Benim büyük dünyamda bunların hiçbiri yok çünkü.
                Gideceğimiz yere vardık . Geldiğim büyük dünyadan o kadar küçük bir dünya ki eski dünyama geri gitmek istiyordum . Ama kapımızı kapattılar , hiçbir yere gidemiyorum . Odamız çok küçük ,annemin anlattığı tavuk kümesine benziyor . En kötüsü de arkadaşlarımın çoğu yanıma gelemedi . Onları şimdiden çok özledim. Bir süre sonra her taraftan adımı duymaya başladım . Beni çağırıyorlardı duvarların ötesinden . Beni çok seven bir kıvırcık arkadaşım var en çok onun sesini duyuyorum . Ve adımı duydukça seviniyordum.
                Gel zaman git zaman günler aylar gelip geçti ve ben yavaş yavaş büyüyordum . Kaldığım yeri tüm dünya diye düşünmeye başladım , duvarların ardında nasıl ya da farklı bir dünya daha var mı merak ediyordum. Bu küçük dünyada gökyüzünü görebiliyorum ama çok sınırlı . Annem gökyüzünü , yıldızları , aydedeyi anlatır , gökyüzünün kocaman uçsuz bucaksız olduğunu anlatır .
                Annemle en büyük eğlencem bahçemiz üzerinden geçen ( buraya da havalandırma deniyor) uçakları , kuşları seyretmek . Ben kuşlarla konuşuyorum onlarda bana kendi dilleriyle cevap veriyor . Gördüğüm ilk hayvan ve ben onları sevdim . Sanırım onlarda beni sevdi çünkü her gün geliyorlar . Bazen merak ediyorum madem bu dünyadan daha büyük yer var neden kuşlar buraya geliyor ki . Annem uçup gitme gibi özellikleri olduğunu anlattı . Ve annem sorumu duymuş ya da anlamış gibi bana cevap verdi . Kuşlar çocukları çok sever , onları mutlu etmek için yalnız bırakmazlar . Ondan dolayı gelip , tellere konup onlara şarkılar söylerler . Benimde eğer isterse onlara şarkı söyleyebileceğimi anlattı.
                Kuşlar dışında farklı hayvanlarla da tanıştım . Bahçemiz  de kelebekler , çeşit çeşit böcekler , karıncalar , yusufçuk hatta kurbağa bile gördüm. Küçük dünyamız çeşitlenmeye başladı .
                Ben daha buralardayım ama merak etmeyin yaşadığınız büyük dünyaya sonunda geleceğime inanıyorum .Nelere yaptığınızı , nasıl yaşadığınızı ,merak ediyorum .Ama siz benim dünyama gelmeyin burası çok kısıtlı bi küçük dünya özellikle benim gibi içi içine sığmayan çocuk arkadaşlarım hiç gelmesin. 
                YILDIZ SÖNMEZ
KAMPÜS KADIN KAPALI C.İ.K
ALİFAKİ MAH. ALİFAKİ SOK. NO:246AD
B-7 TARSUS/MERSİN

Kategori: 

Bunları Okudunuz mu?

04/20/2024 - 16:37
03/31/2024 - 21:39
03/21/2024 - 04:53
01/14/2024 - 19:15

Hapishane Edebiyatı

Ümüş Eylül Hapishane Dergisinin 51. Sayı...
Tekirdağ Cezaevi tutsaklarınca elle yazılıp mektuplarla dağıtılan Ümüş Eylül Kültür-Sanat dergisinin Nisan-Mayıs-Haziran 2024 tarihli 51. sayısı...
TEK KİŞİLİK HÜCREDE YAZILAN BİR ÖYKÜ: DE...
               Mahallenin kimi çocukları ondan hem korkar hem de onunla uğraşmaktan vazgeçmezdi kargalar...
Duvarları delen çizgiler
Balıkesir Burhaniye yakınlarında yaşayan arkadaşlara davet. 10 Aralık'ta Insan hakları haftasında, Burhaniye Yerel Demokrasi ve Insan Hakları Gündemi...

Konuk Yazarlar

"BİZ BAŞKA TÜRLÜ SEVERDİK BİRBİRİMİ...
Derken, Galata Yokuşu'nun oralarda, yeni kurulmuş bir ajansta iş buldum. Burada getir götür işlerine bakacak ve Tünel'den başlayıp, Levent'e...
Mivan’ın bakışı Bahri’nin ağıdı/ Uğur YI...
  Neyse bir ihtimal dedik, başladık isteklerimizi sıralamaya: “Bahri arkadaş sen kuzeninin çok güzel saat yaptığını…” daha sözümü bitirmeden, “...
Utanmak/ Sıdo için/ Sevda KURAN
  Fakiri, zengini, orta hallisi, Alevi’si, Sünni’si, Ermeni'si, hacısı, hocası, orospusu, delisi ve de pavyon kabadayıları, sarhoşlarıyla...